Normativa

La VertiKalm es regeix pel Reglament de Curses de Muntanya publicat per la FEEC ( Veure’l aquí)

El fet d’inscriure’s implica l’acceptació del reglament intern de la cursa.

1. ORGANITZACIÓ

El quilòmetre vertical al Puigsacalm –VERTIKALM-, és una prova esportiva de muntanya organitzada pel GECA que se celebra cada 3er diumenge d’octubre, amb sortida des de la plaça de Sant Privat d’en Bas i arribada al cim del Puigsacalm.  Aquest any està inclosa dins l’11a Copa Catalana de Curses Verticals organitzada per la FEEC.

2. ÈTICA I VALORS

Cursa solidaria: La totalitat dels diners recaptats aniran destinats a la investigació conta el Càncer infantil i a la recerca de solucions mèdiques, biomèdiques i quirúrgiques a les malalties infantils amb col·laboració de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona a través de la Fundació A. Bosch

Responsabilitat mediambiental i ecològica: No es permet abandonar cap tipus de deixalla a la natura, s’ha de respectar la flora i la fauna, i seguir estrictament el recorregut senyalitzat.

3. DESCRIPCIÓ DE LA PROVA

La cursa serà cronometrada, es sortirà en massa, comuna per a les categories femenina i masculina, des de la plaça de Sant Privat 525m fins el cim del Puigsacalm 1514m. La baixada es lliura i és considera fora de cursa.

4. INSCRIPCIONS I CONDICIONS DE PARTICIPACIÓ

Per participar a la VERTIKALM cal efectuar la inscripció a través de la pàgina de la FEEC. Els menors de 18 anys han de presentar una autorització del pares o tutors (descarregar aquí ). Es tindrà en compte l’edat del participant a 31 de desembre de l’any en curs.

Els corredors que no estiguin en possessió de la llicència federativa, hauran de contractar amb l’Organització una assegurança d’accidents per el dia de la prova, que el corredor abonarà en el moment de la inscripció, juntament amb l’import d’aquesta.

Per participar a la VertiKalM és obligatori l’ús de dorsal i/o xip lliurat per l’organització. Els corredors han de portar visible en tot moment el dorsal que els facilitarà l’Organització.

El dorsal no és obligatori retornar-lo, però serà el val autoritzat per rebre avituallament a l’arribada a la plaça de Sant Privat d’en Bas.

5. CATEGORIES

S’estableixen les següents categories (masculines i femenines):

Les categories Infantil, Cadet i Juvenil després del briefing tindran 20 minuts per arribar fins al punt de sortida a la zona del Pins (distància 1km aprox.)

Infantil: 13 i 14 anys – Aquesta categoria sortirà a les 9:30h de la zona dels Pins i l’arribada serà a la Pista de Sta. Magdalena on hi ha l’Avituallament.

Cadet: 15, 16 anys – Aquesta categoria sortirà a les 9:30h de la zona dels Pins i l’arribada serà a la Pista de Sta. Magdalena on hi ha l’Avituallament.

Juvenil 17 i 18 anys  – Aquesta categoria sortirà a les 9:30h de la zona dels Pins i l’arribada serà al Puigsacalm.

A partir de Júnior, aquests inclosos,  la sortida serà a les 9:30h des de la Plaça de St. Privat i l’arribada serà al Puigsacalm.

Júnior: 19 i 20 anys

Absoluta: més de 21

Open: Tots els participants no federats (Estan sota l’obligació de fer el recorregut que pertoqui d’acord a la seva edat))

Només podran puntuar a la 11a Copa Catalana de Curses Verticals, organitzada per la FEEC, els corredors amb llicència federativa (no són vàlides les llicències temporals per aquesta competició).

6. RECORREGUT I MARCATGE

El recorregut estarà degudament senyalitzat e la seva totalitat, amb cartells indicatius i cintes de la FEEC.  Cada 100mts de desnivell i haurà una placa especifica indicant altitud i km.

En cas de força major tenim previst un recorregut alternatiu.

La baixada serà senyalada per recorregut alternatiu. (opcional).

 

7. ABANDONAMENTS

Els corredors que decideixin abandonar la cursa, hauran de comunicar-ho a l’organització i lliurar el dorsal i/o xip al control de la plaça de Sant Privat.

 

8. CONTROLS DE PAS

Hi haurà un punt de control a l’inici i a la fi de la cursa i un altre a l’avituallament, a la pista de Sta. Magdalena; tot i així hi poden haver-hi membres de l’organització realitzant controls entremitjos.

El cronometratge de la cursa s’aturarà després de 2:30 hores del seu inici. A partir d’aquest límit els participants no figuraran a les classificacions.

 

9. AVITUALLAMENTS

Hi haurà un avituallament intermig (només líquid) després de 575 metres de desnivell just al km 3,50 a una altitud de 1.100 mts.

A dalt el cim del Puigsacalm hi haurà avituallament líquid.

A la plaça de Sant Privat d’en Bas, al final de la cursa, hi haurà avituallament sòlid i líquid així com entrepà calent per tots els participants.

 

10. SERVEIS

Guarda-roba, a la plaça de St. Privat de 8:00h a 13:00h

 

11. CLÀUSULES

L’organització declina tota responsabilitat pel que fa als accidents i/o altres perjudicis morals i/o materials, als atletes que la seva participació pugui ocasionar o rebre, abans, duran o després de la cursa.

L’organització, es reserva el dret suspendre, alterar o modificar aquest reglament si causes de força major ho justifiquen.

Pel sol fet de participar s’accepta aquest reglament. Tot el que no estigui especificat queda a  criteri de l’organització.

12. PREMIS

  • Lot de productes NOEL, als guanyadors absoluts, masculí i femení.
  • Trofeu als tres primers absoluts, masculí i femení.
  • Trofeu als primers absoluts comarcals (Garrotxins), masculí i femení
  • Trofeu al Club amb més participants.
  • Diploma acreditatiu als 3 primers de cada categoria, masculí i femení.
  • Bossa del corredor amb camiseta commemorativa i productes comarcals a tots els participants.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.