Descripció

La VertiKalM, es el quilòmetre vertical al Puigsacalm, que s’inicia a la Vall d’en Bas, just a la plaça del pintoresc poble de Sant Privat a 525mts, i en un recorregut completament senyalitzat de menys de 5km, s’enfila fins al cim del Puigsacalm a 1514m.

Aquesta 7a VertiKalM és Campionat de Catalunya de curses Verticals i forma part de la 12a Copa Catalana de Curses Verticals

Logo FEEC

 20170904_191635
 IMG-20151018-WA0015 Si voleu enregistrar la vostra ascensió i comparar el temps assolit amb el d’altres
persones, us heu de descarregar l’OTR ( Open Trail Races ). Us doneu d’alta
com usuari i ja podreu seleccionar la “VK”. Per cert, només heu de tenir el Bluetooth
activat. Funciona sense GPS.
– Aneu al punt de sortida, quan el mòbil detecti l’Start Point, just al cap de munt
de la plaça, sentireu GO!!! i ja començarà a cronometrar.
– Hi ha un check point o punt de control entremig (a la cota de 1.000mts.) que us
avisarà al mòbil.
– A l’arribar al cim, acosteu-vos al cartell de Finish Point i escoltareu Finisher!!!.
En aquest moment ja podreu consultar i comparar la vostra cursa.

Els primers 1.000mts de recorregut son mes o menys suaus per pista, corriols i altre cop pista, resseguint el curs del riu Gurn fins el Pla d’en Xurri, des de on s’inicia el trajecte mes costerut per el tradicional Camí dels Matxos, amb alguna variant, que s’enfila enmig de roures, faigs i boixos, per retallar camí i guanyar alçada fins arribar a la pista que porta a Santa Magdalena (1.100mts). A partir de la pista s’agafa la canal del Grau de les Eugues, també amb alguna que altre variant per guiar-nos directament fins el mateix cim del Puigsacalm (1.514mts).

Des del cim, en dies clars, podrem divisar un magnífic panorama sobre les Valls d’en Bas i d’Olot fins al Golf de Roses, Puig Neulós, el Santuari del Mont, Comanegra, Canigó, tot el Pirineu d’Ull de Ter i Vall de Núria, mirant a cara oest veurem la Serra del Cadi i girant la vista en direcció sud tindrem unes magnífiques vistes del Pedraforca, Serra d’en Sitja, plana de Vic, Montserrat, el Montseny, les Guilleries, el Cabreres i la Vall d’Hostoles.

El Grup Excursionista, Cultural  i Alpinista GECA, organitza anualment cada 3er diumenge d’octubre una cursa competitiva i solidaria amb gran renom i molta participació, patrocinada per NOEL ALIMENTARIA, destinant tota la recaptació a la Fundació A.Bosch que té com objectiu promoure la investigació i recerca de solucions mèdiques, biomèdiques i quirúrgiques a les malalties infantils amb col·laboració de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona.  També es poden fer donacions a la web www.fundacióabosch.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.